Willem II verder in Europa na eenvoudige zege in Luxemburg

Willem II heet zich door een 0-5 zege op FC Progrès Niederkorn geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League.

FC Progrès Niederkorn was voor de ontmoeting met Willem II uitgeweken naar het stadion van het ‘grotere’ FC Differdange 03. Het stadion met maar liefst 2.400 lege stoeltjes leverde Willem II echter geen 'Kuip-vrees' op en bij rust was de voorsprong al 0-3. Doelpuntenmakers waren Vangelis Pavlidis (2x) en Görkem Sağlam.

Direct na rust scoorde Ché Nunnely het vierde Tilburgse doelpunt. Ondanks de grote overmacht duurde het vervolgens tot halverwege de tweede helft voordat Willem II opnieuw tot scoren kwam. Mike Trésor bepaalde de eindstand op 0-5.

In de derde voorronde moet de club van trainer Adrie Koster het opnemen tegen het Schotse Rangers FC of Lincoln Red Imps uit Gibraltar.