Uitslag FC Emmen - VVV

VVV-Venlo heeft in een spectaculaire wedstrijd met 3-5 gewonnen bij FC Emmen. Debutant Georgos Giakoumakis maakte met een zuivere hattrick een 2-0-achterstand goed, waarna VVV met twee goals in de blessuretijd de wedstrijd besliste in hun voordeel.

Emmen begon voortvarend aan de wedstrijd tegen VVV. Na 3 minuten en 32 seconden opende Robbert de Vos de score voor de thuisploeg, goed genoeg voor een clubrecord. Nog nooit scoorde Emmen zo snel in de eredivisie.

Vlak na rust leek Emmen op weg naar de overwinning nadat Marko Kolar de 2-0 op het scorebord zette. Toch draaide de wedstrijd snel om want Georgos Giakoumakis wist binnen 22 minuten de wedstrijd volledig om te draaien nadat de nieuwe spits van VVV een zuivere hattrick wist te maken. Kort daarna was het alweer gelijk nadat de Deen Nikolai Laursen met een subtiel hakje vlak voor de doellijn wist te scoren.

Maar dankzij twee treffers in blessuretijd wonnen de bezoekers alsnog. Een voorzet van Tobias Pachonik belandde via Emmen-verdediger Caner Cavlan in het doel en invaller Jafar Arias zorgde tegen zijn oude club voor het achtste en laatste doelpunt van de middag.

FC Emmen

3 - 5

VVV-Venlo

4' De Vos
 49' Kolar
 76' Laursen
   50' Giakoumakis
 65' Giakoumakis (pen)