FOK! Wat een weer: noorden droger

Bonjour!  

Ik las gisteren bij de meeste weerberichten: 'enkele buien in het noorden'. Laat dat enkele maar weg, want dat waren er veel meer. In een strook vanaf Den Helder naar Emmen toe was het werkelijk een komen en gaan van buien. Gek genoeg is daarbij vrijwel geen onweer waargenomen. Dat komt denk ik omdat de toppen van de buienwolken te laag waren. Toch kan er dan alsnog een hele plens water vallen. Lokaal is er meer dan 20 mm gevallen. 

Vandaag is er nog een bui mogelijk. Met name in het noorden kunnen de buien nog steeds vrij actief blijven. In het grootste deel van het land blijft het echter droog. Het moet het dan ook in de noordelijke provincies een stuk droger zijn. Een enkel buitje is nog wel mogelijk, maar dat stelt weinig voor. Verder schijnt de zon geregeld. De maxima liggen tussen de 18 en 21 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

De komende week verloopt meestal droog. Alleen op woensdag kan er wat regen vallen.

Fijne Zolder(kamer) Werk-week! "  

Meer weer op FOK!

Regenboog na bui in Purmerend (Foto: Pukeko)
Fraaie regenboog van een tijdje terug in Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.