Klopjacht op dader steekpartijen Birmingham

De Engelse politie heeft de jacht geopend op een messentrekker die afgelopen nacht willekeurige mensen heeft aangevallen en daarbij een man heeft gedood en zeven andere mensen heeft verwond bij een  serie angstaanjagende  steekpartijen in het stadscentrum van Birmingham.

In de vroege nacht van zaterdag op zondag  stak de dader acht slachtoffers neer in een aantal verschillende uitgaansgebieden  in de gebieden Acadian en Snow Hill (Birmingham). 

Omdat de verdachte nog op vrije voeten is, heeft de politie de bewoners van Birmingham gewaarschuwd om "alert" en "waakzaam" te blijven terwijl politieagenten van West Midlands een klopjacht op de dader houden. Een beveiligingscamera van een plaatselijke bar toonde een mogelijke verdachte die "toevallig" langsliep nadat agenten en ambulancepersoneel zich naar het slachtoffer ter plaatse waren gespoed.

Er is nog geen bewijs dat de steekpartijen een haatmisdaad of een terroristische daad  zijn, zei hoofdinspecteur Steve Graham.

Van de zeven overlevende slachtoffers bevinden een man en een vrouw zich in kritieke toestand in het ziekenhuis, terwijl de anderen vijf niet-levensbedreigende verwondingen hebben opgelopen.

Getuigen zeiden dat twee mensen in de nek waren gestoken en dat ten minste één persoon in Gay Village met een mes werd gestoken. Tevens zijn er getuigen die schoten hebben gehoord. De politie heeft forensische tenten opgezet voor verder onderzoek op locaties in de straten Irving, Barwick en Livery (Birmingham)

De politie (Birmingham) heeft inmiddels een website opgezet waar mogelijke getuigen hun verhalen en beelden kunnen delen.

Update 20:34 uur:
Vanavond heeft de politie beelden vrijgegeven van een man die wordt verdacht één persoon te hebben gedood en zeven andere personen te hebben verwond bij een serie steekpartijen in Birmingham.

Een 23-jarige man werd om 01.50 uur BST in Irving Street vermoord, zei de politie van West Midlands. Een man en een vrouw van 19 en 32 jaar liepen ernstige verwondingen op.

Vijf andere mensen, tussen 23 en 33 jaar, raakten ook gewond.