FOK! Wat een weer: droger

In het zuidoosten is het bewolkt en regent het vanochtend nog af en toe. Elders wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het overwegend droog. In de loop van de avond raakt het overal weer bewolkt en neemt in het noordwesten van het land de kans op wat regen weer toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot ca. 22°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Aan het einde van de nacht klaart het in het noordwesten op en wordt het droog. De temperatuur loopt terug naar ca. 12°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer westelijk en matig tot vrij krachtig.

Zaterdagochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg, waarna zon en stapelwolken elkaar afwisselen. Lokaal kan een stapelwolk uitgroeien tot een bui, vooral later in de middag. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig. De maximumtemperatuur varieert van 17°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuidoosten van het land. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Maisveld in de zon, 2 jaar geleden
Maisveld in de zon, 2 jaar geleden

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.