Hamilton: "Verstappen staat er eigenlijk alleen voor bij Red Bull"

Lewis Hamilton roemde voor de microfoon van Sky Sports F1 de Red Bull-bolide maar de Britse wereldkampioen legde tegelijkertijd ook de vinger op de pijnlijke plek bij de renstal van Max Verstappen. Hamilton vindt dat de Nederlander er alleen voor staat, hij mist een goede teamgenoot.

"Als je even naar Red Bull kijkt, dan denk ik dat zij ook echt een hele goede auto hebben. Mensen wuiven dat weg, maar ze hebben echt een hele goede auto hoor", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorport.com.

De Mercedes-coureur ziet waar het mis gaat bij Red Bull Racing. "Max levert geweldig werk met die auto, maar uiteindelijk zitten beide coureurs niet op een vergelijkbaar niveau, zoals dat met Valtteri (Bottas, red.) en mij wel het geval is. Dat maakt het een stuk moeilijker voor hen. Ik heb het jaren geleden zelf ook meegemaakt, toen ik nog bij McLaren zat. Toen was ik ook de enige coureur die vooraan reed en had ik geen teammaat om me rugdekking te geven. Daardoor loop je constructeurspunten mis, maar kun je op strategisch vlak ook niets proberen tegen de andere auto waar je mee strijdt. Zij hebben dat nu ook, Verstappen staat er eigenlijk alleen voor."