World Superbikes-seizoen halverwege, Van der Mark op podium

Het World Superbikes-kampioenschap heeft zondag weer twee races af kunnen strepen: op Motorland Aragon werden zondag de superpolerace en race twee verreden, waarin weer flink geduelleerd werd. Het kampioenschap is daarmee overigens ook alweer halverwege.

Superpolerace
De superpolerace begon weer met Jonathan Rea, Loris Baz en Scott Redding op de eerste rij en in die volgorde kwamen ze de eerste bochten door, gevolgd door Alex Lowes en de van plek acht vertrokken Michael van der Mark.

In de tweede helft van de race kwam Van der Mark op dreef en nam hij Baz te grazen, wat hem een keurige derde plek opleverde. Rea's zege kwam geen moment in gevaar, Redding hield de tweede plek vast en Alvaro Bautista reed zich naar een prima vierde stek.

Race twee
In de volgorde van de superpolerace begonnen de heren aan de slotrace van het weekeinde en de gehele top-4 kwam in die volgorde ook de eerste ronde door. Redding had het al snel wat lastig en zag Van der Mark én Bautista langszij komen, niet veel later gevolgd door teamgenoot Chaz Davies.

Davies was op dreef en snelde langs Van der Mark naar plek twee, nadat hij en Bautista de Nederlander al naar plek vier terug hadden verwezen - Baz' matige race eindigde ondertussen in het grind. Van der Mark kreeg ook Redding in zijn nek, terwijl Michael Ruben Rinaldi zich eveneens kwam melden.

Ook Rinaldi ging voorbij Van der Mark, voorin had Rea ondertussen een probleem: Davies dichtte het gat naar de wereldkampioen en zette zijn Ducati langs de Kawasaki, hoewel Rea gelijk terugsloeg. De ene aanval van Davies bleek de enige: Rea won, Davies en Bautista completeerden het podium, voor Redding, Rinaldi en Van der Mark.