Oppermachtig Honda wint 24 uur van Le Mans

De 24 uur van Le Mans bij de motoren is met grote overmacht gewonnen door het FCC TSR Honda France Team. Mike di Meglio, Josh Hook en Freddy Foray domineerden de race bijna volledig, resulterend in 816 ronden voor de winnaars.

De #7 YART Yamaha reed in de eerste uren op kop, maar halverwege de zaterdagmiddag schoof Karel Hanika in de beginnende regen onderuit. Dat leverde uiteindelijk zo'n negen ronden achterstand op, waarvan een deel wel nog goed werd gemaakt.

De #5 Honda nam na Hanika's val de leiding over en die stonden ze op een enkele pitstop na geen moment meer af. De strijd daarachter ging de hele race tussen de #1 WEBIKE SRC Kawasaki en de #2 SERT Suzuki, die de tweede plek dankzij een val in de laatste uren nog uit handen gaven.

Achter de Honda, Kawasaki (+2 ronden) en Suzuki (+3 ronden) werd de #7 Yamaha nog wel vierde, op vijf ronden van de winnaars. De #37 leek vijfde te worden, tot Ilya Mykhalchyk de BMW twaalf minuten voor het einde hard het grind in knikkerde: einde race voor het team.