Bokser Snijders volstrekt kansloos tegen toptalent Dubois

Het was misschien wel het grootste gevecht voor een Nederlandse zwaargewichtbokser in jaren: Ricardo Snijders mocht de Duitser Erik Pfeiffer op korte termijn vervangen voor een gevecht tegen Daniel Dubois (14-0, 13 KO's).

De nog altijd maar 22-jarige Brit wordt al sinds zijn profdebuut in april 2017 gezien als een van de grootste talenten in de zwaargewichtdivisie en zijn vaak harde knockouts laten zien waarom. Snijders mocht proberen om de International-titel van de WBO van Triple D af te pakken, hoewel het vooral een soort warmup was voor Dubois' uitgestelde gevecht tegen zijn oudere, maar ook uiterst getalenteerde landgenoot Joe Joyce.

Met zijn 110,7 kilo was Dubois groter dan ooit en aan twee minuten had hij genoeg om Snijders (97,1kg) de maat te nemen. De Nederlander ging vervolgens drie keer in de eerste ronde naar het canvas, waaronder gelijk na de eerste rake stoot op het lichaam. Na tien tellen in ronde twee ging Snijders nog eens neer en was het alweer klaar, na amper vier minuten boksen.

Snijders - Dubois

Erislandy Lara (26-3, 15 KO's) - Greg Vendetti (22-3, 12 KO's)
Een jaar geleden won Lara de WBA Regular-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg), dit keer mocht The American Dream zijn gordel verdedigen tegen landgenoot Greg Vendetti. In Los Angeles was Lara een maatje te groot voor de uitdager en na twaalf ronden wezen alle drie juryleden hem aan als de kampioen én de nieuwe IBO-wereldkampioen, een titel die vacant was en ook op het spel stond - Lara had deze enkele jaren geleden al in handen, maar verloor hem in 2018 aan Jarrett Hurd.

Jose Carlos Ramirez (25-0, 17 KO's) - Viktor Postol (31-2, 12 KO's)
Ramirez stapte in Las Vegas in de ring om zijn WBC- en WBO-wereldtitels in het lichtweltergewicht (-63,5kg) te verdedigen, nadat hij die bij de WBO in juli vorig jaar won van Maurice Hooker. Het werd een spannende strijd, getuige de 114-114 van een van de juryleden, maar de andere twee gaven het gevecht toch aan Ramirez, die zijn titels zo met succes wist te verdedigen.

Lara - Vendetti