Ten Voorde levert leiding in Porsche Supercup in

De Porsche Supercup-race op het circuit van Spa-Francorchamps heeft de Nederlanders zondag geen groot succes opgeleverd. Kampioenschapsleider Larry ten Voorde leverde daarbij zijn leiding in het kampioenschap in bij Dylan Pereira, met nog één race te gaan.

De race begon met de Turk Ayhancan Güven op poleposition en Jaxon Evans naast zich, gevolgd door Dylan Pereira, Florian Latorre, Leon Köhler en Larry ten Voorde, met Jaap van Lagen en Max van Splunteren op acht en negen. De top-6 bleef ondanks geduw en getrek bij de start gelijk, Van Lagen kwam er op de zevende stek achteraan.

Köhler viel al vroeg weg, waardoor Ten Voorde en Van Lagen een plekje op konden schuiven. Pereira bleef de hele race kort achter Güven zitten, maar de Turk maakte geen fout en pakte de winst, voor Pereira en Latorre, die Evans in de slotronde verschalkte. Ten Voorde werd vijfde, voor Van Lagen, met Van Splunteren op acht.

De pas 17-jarige Loek Hartog werd knap tiende, Lucas Groeneveld 15e, Daan van Kuijk 16e, de zelfs nog maar 16-jarige Maxime Oosten 18e en Jesse van Kuijk 24e.