Van de Beek staat voor transfer en ontbreekt bij Ajax

Donny van de Beek zit niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor de oefenwedstrijd met Eintracht Frankfurt. De middenvelder van de Amsterdammers staat voor een transfer. Met risico op een eventuele blessure die de transfer tegen kan houden is Van de Beek buiten de selectie gelaten. 

Het is nog niet bekend naar welke club Van de Beek vertrekt, maar dat Van de Beek vertrekt lijkt een kwestie van tijd. De nieuwe club van Van de Beek moet nog wel tot een akkoord komen met zowel Ajax als Van de Beek zelf, maar de verwachting is dat dit volgende week allemaal rond zal komen.

Marc Overmars stelde eerder deze week voor het oefenduel met Hertha BSC dat er serieuze interesse was voor één speler. Of dat om Van de Beek ging, wilde hij toen niet zeggen. Van de Beek wordt al langere tijd aan diverse clubs gekoppeld. Eerder zou hij al helemaal rond zijn met Real Madrid, terwijl ook Manchester United en Barcelona met regelmaat worden genoemd als nieuwe bestemming voor de Oranje-international.

Het oefenduel van Ajax met Eintracht Frankfurt begint om 19.00 uur. Andre Onana, een van de andere Ajacieden die een vertrek zou ambiëren, keert terug onder de lat van de Amsterdammers.