Zendeli dominant naar eerste Formule 3-zege op Spa

Op het circuit van Spa-Francorchamps is de eerste race van het weekeinde alweer achter de rug. De jongelingen in de Formule 3 kwamen in actie voor hun eerste van twee races.

De race vertrok met de Duitser Lirim Zendeli op poleposition en de uiterst jonge Fransman Theo Pourchaire naast zich, gevolgd door Alexander Smolyar, kampioenschapsleider Logan Sargeant, David Beckmann en de Nederlander Richard Verschoor.

In dezelfde volgorde kwam de top-6 de eerste ronde bijna volledig door, tot Liam Lawson in de laatste chicane voorbij Verschoor stak. Beckmann ging niet veel later langs Sargeant en ook Smolyar moest er vrij rap aan geloven tegen de Duitser, terwijl Oscar Piastri zich langs Verschoor reed.

Verschoor ging ondertussen niet echt lekker: Olli Caldwell kwam er voorbij en Frederik Vesti volgde. Daarvoor ging Piastri met wat gedoe langs Lawson, een plek die hij voor de zekerheid teruggaf en even later alsnog op een nettere manier veroverde.

Piastri was op dreef en nam teamgenoot Sargeant te grazen, iets wat Vesti daarna ook deed. Zendeli's eerste zege kwam geen moment in gevaar, hij won ruim voor Pourchaire en Beckmann, met Smolyar op ruime afstand op plek vier. Piastri werd vierde, voor Vesti, Caldwell, Sargeant, Lawson en Verschoor, met Bent Viscaal op een 23e plek.