Tour: Etappe 1 - We gaan eindelijk beginnen!

Het is éindelijk zover! Eind augustus en de Tour de France gaat beginnen, er klopt helemaal niks van, maar het is dankzij COVID-19 wel zo en dus zijn we er gewoon blij mee. Op het FOK!forum schrijft Rellende_Rotscholier wederom dagelijks een bijzonder fijne voorbeschouwing en daar linken we dan ook weer met veel plezier naar, die voor vandaag is hier te vinden.

We beginnen vandaag in Nice en we eindigen daar ook, na een kleine 160 kilometer. Onderweg beklimmen we gelijk twee keer de Côte de Rimiez van de derde categorie, er moeten dus wel een beetje benen ondergeschroefd worden, want een simpele opening is het niet. Het lijkt wel op een sprint af te gaan, dus de rappe mannen kunnen zoals dat hoort meteen aan de bak.

Om 14.00 uur gaan we van start, Sporza en Eurosport zijn er gelijk al bij. De NOS ook, maar Herbert Dijkstra is er wegens rugproblemen dit keer niet bij, dus laten we dat maar schieten en hopen we vooral veel van het zwoele stemgeluid van José de Cauwer en de urenlange anekdotes van Karsten Kroon te genieten. De finish wordt tussen kwart voor zes en zes uur verwacht, maar schakel gerust eerder in.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)