FOK! Wat een weer: wisselvallig

Er komen vooral in de westelijke kustprovincies buien voor, mogelijk met onweer. In de oostelijke helft van het land zijn er perioden met zon. In de loop van de dag trekken de buien ook verder landinwaarts. De maximumtemperatuur varieert van 18°C in het westen tot lokaal 21°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Komende nacht blijven vooral langs de westkust buien voorkomen, later in de nacht mogelijk ook boven het zuiden. Elders komen opklaringen voor en kunnen met name in het noordoosten mist of mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond de 13°C. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Zondag overdag blijven vooral in de westelijke kustprovincies buien voorkomen, elders komt de zon geregeld tevoorschijn maar in de middag kan ook in het (noord)oosten een enkele bui ontstaan. De middagtemperatuur varieert van 18°C langs de kust tot 21°C in het oosten. De wind wordt noord tot noordwest en zwak tot matig, vlak aan zee matig, af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)


 

Meer weer op FOK!

 Benninkmolen Doetinchem (Foto: Erwin Klein)
De Benninkmolen in Doetinchem verlicht door een fraaie bliksemontlading. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.