Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 35

Tenet. Tenet Tenet Tenet. Ja, Tenet draait eindelijk, de grote zomerblockbuster die vorige maand de drommen bioscoopbezoekers terug de zaal in moest krijgen, maar een paar keer werd uitgesteld. Dus gaat dat zien. Geen zin in? Er is gelukkig nog meer te beleven!

Tenet

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe film, de actiethriller Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Praat mee over Tenet in de FOK!review.

Babyteeth

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (Eliza Scanlen, Little Women) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Misbehaviour

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

One Man And His Shoes

Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte.

Living in the future’s past

In Living in the Future’s Past vertelt Big Lebowski-legende Jeff Bridges een indringend verhaal over de mens en haar huidige grote ecologische uitdagingen. Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen. Het verhaal geeft nieuwe inzichten in onze manier van denken. Over onze onderbewuste motivatie en hun onbedoelde gevolgen. De film laat zien hoe niemand kan voorspellen hoe grote veranderingen kunnen voortkomen uit spontane acties van velen. Hoe energie vele vormen aanneemt als het beweegt en alles animeert. Hoe, als we onze ware verbinding met alles wat er is, gaan begrijpen, we onze verwachtingen opnieuw moeten definiëren. Niet vanuit de angst over wat we zullen verliezen, maar wat we kunnen winnen door ons op iets anders voor te bereiden.

Öndög

Wang Quan’an won in 2007 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn met de film Tuya's Marriage. Net als in Öndög speelde de Mongoolse steppe een belangrijke rol in die film. Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben seks in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat?