FOK! Wat een weer: buien met onweer

Hallo beste mensen!  

Het was helemaal geen onaardige dag gisteren. Er stond weinig wind en het bleef vrijwel overal droog. De buien waren er wel en met name aan het einde van de middag ontstonden ze, maar tot mijn groot verdriet bleven ze allemaal boven zee hangen. Dat waren best felle buien. Verder was het met 20 tot 22 graden aangenaam buiten.

Vandaag klaart het op vanuit het zuidwesten, maar in middag nadert er een trog en dat betekent dat er dan buien gaan vallen. Dat kunnen behoorlijk pittige buien zijn en onweer is daarbij zeker wel mogelijk. In het zuidoosten zijn er ook zware windstoten mogelijk. De maxima liggen tussen de 18 en 23 graden. In het zuiden natuurlijk het warmst. Er staat een zuidwestelijke wind en die is matig tot vrij krachtig 4 tot 5 Bft.

Ook op zaterdag kunnen er nog een aantal flinke buien vallen. Op zondag wordt dat al minder en begin volgende week is het dan droog met af en toe zon. Het is niet heet met maxima rond de 18 graden.

Op de foto vandaag een schitterende bliksemfoto van Erwin Klein. Deze foto nam hij vorig week in Doetinchem, waarschijnlijk de laatste zomerse onweerssituatie. Erwin maakt altijd prachtige foto's, en méér van die mooie plaatjes vind je op Instagram: erwin_klein1  Daar vind je nog veel meer fraaie foto's. Hij heeft helaas geen tijd om FOKKER te worden, maar ik ben dankbaar dat ik zijn foto's zo nu en dan mag gebruiken.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

 Benninkmolen Doetinchem (Foto: Erwin Klein)
De Benninkmolen in Doetinchem verlicht door een fraaie bliksemontlading. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.