Gezochte TBS'er opgepakt op Texel

De gezochte TBS’er H.E. (61) is woensdagmiddag om 15.31 uur aangehouden in Den Hoorn op Texel. De aanhouding is verricht door het arrestatieteam van de politie op verzoek van FASTNL, het Fugitive Active Search Team dat voortvluchtige veroordeelden, onttrokken criminelen of (jeugd) TBS’ers signaleert en lokaliseert.

Aanleiding voor de aanhouding is een tip geweest van een opvarende van de veerboot naar Texel dat H.E. op de boot gezien zou zijn. Het arrestatieteam (AT) is ingezet om tot zijn aanhouding over te gaan, omdat de man mogelijk een vuurwapen zou bezitten. Toen het AT een perceel in Den Hoorn verkende, kwam de gezochte TBS’er uit de bosjes en is hij aangehouden. De aanhouding is kalm verlopen.

Op het perceel is een kampement aangetroffen en een fiets. Ook is een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden, dat in beslag is genomen.

H.E. wordt er van verdacht onlangs een discount supermarkt te hebben overvallen in Den Helder. Het onderzoek daarnaar loopt bij de politie-eenheid Noord-Holland. H.E. is aangehouden in het opsporingsonderzoek naar zijn onttrekking aan zijn TBS-maatregel.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!