Frijns na spannende strijd weer naar DTM-podium

De tweede en laatste DTM-race van het weekeinde op de lange layout van de Lausitzring heeft behoorlijk wat spanning opgeleverd. Tot in de laatste ronden reed het halve veld binnen enkele seconden van elkaar en dus werd op het scherp van de snede gestreden.

Robin Frijns vertrok vanaf poleposition en had teamgenoot Nico Müller naast zich, met Audi-genoot René Rast en BMW-coureur Sheldon van der Linde erachter. Frijns nam bij de start de leiding, Rast schoof voorbij Müller naar plek twee en Van der Linde bleef staan en viel terug naar de allerlaatste plek.

Al vrij snel opende Rast succesvol de aanval op Frijns, die kort daarop weer terugsloeg. Rast was na een klein half uur de eerste van de voorste mannen die zijn stop kwam maken, Marco Wittmann dook ook naar binnen en Müller volgde een ronde later. Ze kwamen achter vier eerder gestopte mannen de baan weer op, waarbij Rast voorbij Müller stak.

Frijns kwam als laatste nieuwe banden halen en kwam op de zevende plek terecht, direct achter Rast en Müller en met Jamie Green - vroeg gestopt - als leider. In het laatste kwartier begon Green wat weg te zakken: Timo Glock ging hem voorbij en Lucas Auer ook, waarna Auer zelfs de leiding in handen nam - de gehele top-8 reed inmiddels binnen vijf seconden.

Glock sloeg voorin terug tegen Auer, Frijns stak voorbij Müller naar de vijfde plek. Frijns probeerde ondertussen wat hij kon, maar kwam met geen mogelijkheid voorbij Rast. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Auer de leiding weer terug van Glock, die gelijk Green in zijn nek had hijgen.

Eindelijk kwam Frijns buitenom voorbij Rast, maar het was te laat om nog voor het podium te kunnen gaan...zo leek het. In de allerlaatste bocht stak de Nederlander zijn Audi nog langs de auto van Green naar de derde plek, maar Auer boekte zijn vijfde DTM-zege en zijn eerste sinds 2017, voor Glock.