Moto2-race Steiermark beslist op centimeters en regeltjes

De Grand Prix van Steiermark in de Moto2 is uitgelopen op een mooie race, die achter het groene tafeltje beslist werd. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk werd met name in de slotfase flink gestreden.

De lichten sprongen uit met op de eerste rij Aron Canet, Jorge Martin en Tetsuta Nagashima. Martin pakte bij de start de leiding, Canet en Nagashima volgden en Augusto Fernandez kwam er met Remy Gardner en Thomas Lüthi achteraan - tot Fernandez aan het eind van de eerste ronde onderuit gleed.

Canet kon in de tweede ronde inpakken: hij probeerde naar Martin toe te remmen, een actie die in het grind eindigde. Nog een ronde later ging het in de subtop alweer fout: Sam Lowes kwam weer eens veel te lomp aanremmen, waardoor hij Somkiat Chantra en Jorge Navarro onderuit kegelde, waarbij Chantra op zijn hoofd geraakt werd door Navarro, ogenschijnlijk zonder al teveel problemen.

Lowes ging nog eens onderuit en kreeg vervolgns een zwarte vlag: hij mocht eindelijk inpakken. Martin en Nagashima gingen aan kop, Gardner en Marco Bezzecchi sloten aan. Beiden gingen voorbij Nagashima, die aan moest proberen haken, terwijl Martin vooraan een langzaam groter wordend gaatje sloeg naar Bezzecchi en Gardner.

In de laatste ronden kwam Bezzecchi alsmaar dichter bij Martin, die volle bak door moest rijden. Het was precies genoeg voor de Spanjaard: hij hield nét genoeg over om zijn tweede opeenvolgende zege te pakken, voor Bezzecchi en Gardner, die zo zijn tweede podiumplek pakte. Bo Bendsneyder kwam er weer niet aan te pas en reed louter mee in het achterveld.

Daar bleef het echter niet bij, want kort na de finish bleek dat Martin in de laatste ronde in een van de laatste bochten een paar centimeter buiten de baan had gereden en dus werd hij één plek teruggezet. Bezzecchi pakte zo ineens zijn eerste Moto2-zege.