Hiddink begint aan nieuw avontuur als bondscoach van Curaçao

Guus Hiddink is de nieuwe bondscoach van Curaçao. Belangrijkste doel voor de 73-jarige Achterhoeker is om zich met het Caribische eiland te kwalificeren voor het WK voetbal van 2022 in Qatar. Naast de functie van bondscoach is Hiddink ook aangesteld als technisch directeur van de bond.

“Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om 'nee' te zeggen”, vertelt Hiddink aan Fox Sports. “Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder.”

Hedwiges Maduro krijgt vanwege lopende verplichtingen voorlopig een adviserende rol maar het is de bedoeling dat de voormalige international van Oranje het bondscoachschap over zal nemen van Hiddink, die zich vervolgens zelf volledig op de taak als technisch directeur zal richten.

Nogmaals Hiddink: “Ik wil erachter komen wie beschikbaar zijn. Het is natuurlijk altijd mooi in in een nationale ploeg te voetballen”

Spelers die uit kunnen komen voor Curaçao zijn onder andere Tahith Chong (Manchester United, nu verhuurd aan Werder Bremen), Sontje Hansen, Quinten Timber en Jurriën Timber (alle drie Ajax).