'Koeman richt zich op drie versterkingen, inclusief Van de Beek'

Met de officiële bevestiging van het hoofdtrainerschap bij FC Barcelona kan Ronald Koeman zich nu richten op de selectie voor komend seizoen. Volgens het Spaanse medium AS heeft de 57-jarige trainer drie versterkingen op het oog: Éric García (Manchester City), Lautaro Martínez (Internazionale) en Donny van de Beek (Ajax).

Centrumverdediger García heeft bij Manchester City een contract tot medio 2021 en heeft aangegeven niet te willen verlengen. Het 19-jarige talent maakte tot 2017 deel uit van de jeugdopleiding van de Catalaanse club.

Martínez staat al langer in de belangstelling van Barcelona en zij deden zelfs al een poging om de Argentijnse spits over te nemen van Internazionale. Een te hoge transfersom was toen het belangrijkste struikelblok.

Financiën kunnen ook wel eens een probleem vormen bij Van de Beek. Zijn huidige werkgever Ajax verlangt naar verluidt een transfersom van veertig tot vijftig miljoen euro.

“Financieel is er niet alles mogelijk, dus we willen dat de jeugd wordt ingepast. Gelukkig is er genoeg talent. Er moet een elftal komen waarnaar de mensen graag naar willen kijken”, vertelde Koeman aan Ziggo Sport. “Maar als we een hele grote transfer willen maken, zal er eerst iemand verkocht moeten worden.”