Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 34

Wat een diversiteit deze week: twee documentaires, een muziekfilm en titels in het Koreaans, Hongaars, Japans, Grieks, Frans en Engels. Wie nu nog klaagt over dat het in de bioscop 'allemaal hetzelfde is' mag zich in een hoekje gaan schamen. En als je het allemaal niks vindt: geen nood; volgende week is er alweer genoeg nieuws van bekende acteurs en regisseurs.

Relic

Wanneer de bejaarde weduwe Edna vermist raakt, reizen haar dochter Kay en kleindochter Sam naar het afgelegen familiehuis om haar te zoeken. Maar als Edna plotseling weer opduikt ontdekt Kay dat een mysterieuze entiteit niet alleen het huis teistert maar ook hun (groot)moeder… Relic zet het haunted house genre volledig op zijn kop. De meest onheilspellende film van dit jaar!

Once Were Brothers

Een hele fijne documentaire over ‘The Band’, legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history,” waren aldus de ‘Boss’ Springsteen. Vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison vertelt Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang.

One Day

Anna heeft het met drie kinderen, een man, een baan en financiële stress chronisch druk. Ze komt haar afspraken en beloftes na, regelt en onthoudt van alles voor iedereen. Door de hectische dagen spreekt ze haar man echter weinig. Ze voelt aan alles dat ze hem aan het verliezen is en het onvermijdelijke haar te wachten staat…

American Dharma

In American Dharma neemt alt-right-kopstuk Steve Bannon, voormalige hoofdstrateeg van Trumps regering, leider van diens presidentiële campagne en tot voor kort hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News, plaats tegenover filmmaker Errol Morris voor een uitvoerig vraaggesprek. Morris is kritisch, maar vermijdt als interviewer de directe aanval.

Promare

Promare is een zinderend, grandioos en spectaculair vormgegeven sci-fi actie-avontuur van de maker van Kill la Kill en Gurren Lagann en studio Trigger (Little Witch Academia). Waarin de altijd halfnaakte brandweerman Galo Thymos, “the world’s number one firefighting idiot” het opneemt tegen frenemy Lio Fotia, de jonge leider van Mad Burnish, de rebelse outcasts met pyro-kinetische krachten.

Sibyl

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit en bij Sibyl smeekt om een afspraak. Margot is bezig met nieuwe filmopnames en heeft een affaire met haar tegenspeler Igor van wie zij nu zwanger is. Igor zelf is getrouwd met de regisseuse van de film. Sibyl raakt steeds dieper verwikkeld in het leven van Margot en wordt hierdoor geconfronteerd met haar eigen woelige verleden. Gefascineerd door de verhalen neemt zij de gesprekken op en werkt stiekem aan haar nieuwe roman. Als Margot Sibyl ook nog eens vraagt om naar Stromboli te komen voor het einde van de opnames, dreigen alle grenzen tussen Sibyl en haar patiënt te vervagen, evenals de scheidslijn tussen Sibyl's verbeelding en de realiteit.

House of Hummingbird

Korea, 1994. De 14-jarige Eunhee heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hardwerken voor goede cijfers en heeft thuis te maken met familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn.

Kala azar

In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft een jong stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen en later de as aan de eigenaren terug te geven. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap geeft het stoïcijnse doorzettingsvermogen van het stel ruimte om hun liefde te laten groeien, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden. Zal dat het einde van hun relatie en hun baan betekenen?

André Rieu: Magical Maastricht, Verbonden door Muziek

Magical Maastricht: Verbonden door Muziek viert 15 jaar van betoverende concerten in André’s geboortestad Maastricht. De Koning van de Wals heeft zijn meest spectaculaire optredens en gevoeligste muziekstukken geselecteerd en brengt de vrolijke sfeer van zijn iconische openluchtconcerten in Maastricht, regelrecht bij jou in de bioscoop. Gastheer André van Duin heeft een persoonlijk gesprek met André Rieu, een exclusief interview vanaf Het Vrijthof in Maastricht.