Jagex gaat in zee met Shadow Warriors-makers Flying Wild Hog

Jagex kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Flying Wild Hog om een nieuw multi-format-living-game uit te brengen. Dit is de eerste titel die wordt uitgegeven door Jagex Partners, de third-party-publishing-divisie van de makers van RuneScape.

De nieuwe titel lanceert in 2021, maar spelers krijgen al eerder toegang tot de game met de geplande open en gesloten beta-fases. De game wordt gebouwd met behulp van Unreal Engine 4 en wordt een multiplayer-actie-RPG-ervaring in een sciencefictionuniversum. De release vindt plaats op het nieuwe publishing-platform van Jagex, dat voortkomt uit de bijna twee decennia aan ervaring die Jagex heeft opgedaan met het aanbieden van live-game-services.

Flying Wild Hog is opgericht in 2009 en heeft meer dan 250 medewerkers in studio's in Warschau, Krakau en Rzeszów te Polen. De studio is vooral bekend van Hard Reset en de Shadow Warrior-serie. Het werd vorig jaar overgenomen door de private-equity-firma Supernova Capital LLP, opgericht door voormalig Splash Damage CEO Paul Wedgwood.

Jagex, vooral bekend door RuneScape, bestaat al bijna twintig jaar en lanceerde in 2018 Jagex Partners om games uit te geven en operationele diensten te leveren die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van third-party-studio’s. Centraal in het aanbod staat de toegang tot een dienstenpakket voor het uitgeven van live-games, inclusief gebruikersacquisitie, digitale marketing, systemen voor analyses en gebruikersinzichten, ontwerpen voor het genereren van inkomsten en community-leiderschap.