Weinig actie in F3-race Barcelona, Verschoor 4e

De tweede Formule 3-race van het weekeinde heeft op het Circuito de Catalunya in Barcelona niet voor bijzonder veel spektakel gezorgd. Op het Spaanse asfalt kwam het vooral neer op een DRS-treintje dat naar de finish reed, zonder noemenswaardige inhaalacties.

Met Matteo Nannini en Richard Verschoor op de eerste rij sprongen de lichten op groen. Oscar Piastri vertrok vanaf de vijfde plek en schoof in de eerste drie bochten langs Theo Pourchaire, Verschoor, Nannini en buitenom bij de als derde vertrokken Alex Peroni naar de leiding. Twee middenmoters kwamen vervolgens in het grind te staan en dus kwam de safety car de baan op.

De Spaanse marshalls werkten de auto's in siestatempo het grind uit en na een veel te lange onderbreking konden we dan eindelijk door, met Piastri, Nannini, Peroni, Verschoor, Logan Sargeant, Pourchaire en Liam Lawson voorop. Halverwege de race schoof Peroni langs Nannini naar de tweede plek, Verschoor begon ondertussen ook langzaam te dringen bij de Italiaan.

Met zeven ronden te gaan reed Federico Malvestiti in het middenveld het grind in, waardoor de safety car de baan weer betrad. Dit keer was het een korte onderbreking en met dezelfde mannen voorop konden we door. Daar veranderde na een niet al te geweldige race verder niks meer aan en dus mochten Piastri, Peroni en Nannini naar het podium, terwijl Verschoor als vierde eindigde - Bent Viscaal kwam er geen moment aan te pas en finishte als twintigste.