The LEGO Star Wars Holiday Special dit najaar op Disney+

Iets meer dan 40 jaar geleden verscheen de beruchte Star Wars Holiday Special. Deze special werd door veel fans destijds uitgekotst en is vandaag de dag op geen enkele legale manier te verkrijgen of te bekijken. Disney+ heeft nu aangekondigd een nieuwe kerstspecial te maken in het Star Wars-universum, maar volledig gemaakt in (CGI-)LEGO.

Op 17 november van dit jaar verschijnt The LEGO Star Wars Holiday Special, dat ook deze keer gaat om het vieren van 'Life Day'. De animatiespecial richt zich met name op de nieuwste Star Wars-trilogie met personages zoals Rey, Finn, Poe Dameron en Rose Tico. Ook Chewbacca keert terug in LEGO-vorm. Het is niet de eerste keer dat Star Wars-verhaal met LEGO wordt verteld. Zo zijn er meerdere, vaak goedontvangen games verschenen, waarvan LEGO Star Wars: The Skywalker Saga uit 2019 de meest recente titel is.

Direct na de gebeurtenissen van Star Wars: The Rise of Skywalker, verlaat Rey haar vrienden om zich voor te bereiden op 'Life Day ', terwijl ze met BB-8 op avontuur gaat om meer kennis van de Force te verkrijgen. Bij een mysterieuze Jeditempel wordt ze in een tijdsoverschrijdend avontuur geslingerd met geliefde momenten in de filmgeschiedenis van Star Wars. Hierbij komt ze in contact met Luke Skywalker, Darth Vader, Yoda, Obi-Wan en andere iconische helden en schurken uit alle negen Skywalker-sagafilms. Maar zal ze op tijd terug zijn voor het levensdagfeest en de ware betekenis van het feestdagengevoel leren kennen?

The LEGO Star Wars Holiday Special is geschreven door David Shayne en geregisseerd door Ken Cunningham.

The LEGO Star Wars Holiday Special
The LEGO Star Wars Holiday Special