FOK! Wat een weer: kans op stevige regen en onweersbuien

In de zuidelijke helft begint de ochtend met zonnige perioden en is het op de meeste plaatsen droog, wel kan het eerst nog wat nevelig zijn. In de noordelijke helft is er aanvankelijk vrij veel bewolking en kunnen er de komende uren nog enkele regen- of onweersbuien voorkomen. In de loop van de ochtend ontstaan er overal stapelwolken die in de middag op meerdere plaatsen uitgroeien tot onweersbuien, waarbij plaatselijk veel regen kan vallen. Ook hagel en windstoten zijn mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 25°C aan de kust en plaatselijk 29°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied staat er een matige noordoostenwind.

In de nacht naar zaterdag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Een lokale (onweers)bui is niet uit te sluiten. In opklaringen kan ook vrij gemakkelijk nevel of een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noorden staat er een matige noordoostenwind.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en vooral in de middag kunnen er weer enkele regen- en onweersbuien ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C vlak langs de kust tot lokaal 27°C in het oosten en zuidoosten. De wind blijft veranderlijk en zwak, in het noorden noordoostelijk en matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dreigende wolken afgelopen dinsdag boven Haps (Foto: Charged)
Dreigende wolken afgelopen dinsdag boven Haps (Foto: Charged) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.