Higgins maakt maximumbreak van 147 op WK snooker

John Higgins heeft op het World Snooker Championship in de tweede ronde voor een maximumbreak gezorgd. De voormalig wereldkampioen is daarmee de elfde speler die dat lukt op het WK. In 2012 was Stephen Hendry de laatste die dat lukte.

Voor Higgins is het al de tiende maximumbreak in zijn carrière, maar de eerste in The Crucible. Voor de 45-jarige Schot levert dat een mooie bonus op. Voor de hoogste break krijgt Higgins 15.000 pond (16.500 euro), plus een bonus van 40.000 pond (44.500 euro) voor de 147. Mocht iemand anders ook een maximum potten dan zal de prijs gedeeld moeten worden.

Ondanks zijn maximum is 'The Wizard of Wishaw' nog lang niet klaar in de tweede ronde. Na twee sessies spelen staat het 8-8 tegen Kurt Maflin. De Noor stond lang voor tegen Higgins, maar de laatste twee frames werden gewonnen door de Schot en daarmee is het na zestien frames te spelen 8-8. Later vanavond volgt de slotsessie tussen Higgins en Maflin.

In de andere tweede ronde wedstrijden heeft Noppon Saengkham na de eerste sessie een 5-3 voorsprong tegen een andere voormalig wereldkampioen Mark Selby. Later op de avond beginnen Selby en Saengkham aan de tweede sessie, waarna vrijdagmiddag de slotsessie volgt.