Bestuurder van deelscooter betrapt met gehackt account

Agenten hebben zaterdag een bestuurder van een elektrische deelscooter opgepakt, nadat bleek dat hij rondreed met een gehackt account van iemand anders. De eigenlijke gebruiker wist niet dat er op het account gereden werd.

De politie besloot zaterdag in Amsterdam een grote controle te houden, omdat er de laatste tijd vaker geluiden zijn binnengekomen van het misbruiken van gehackte deelscooteraccounts. Rond het Centraal Station werden in totaal 32 bestuurders van deelscooters gecontroleerd. Bij één van die scooters was het raak.

Negeren stopteken
Naast het rijden met een gehackt account bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij negeerde een stopteken en had een gestolen identiteitsbewijs op zak. De bestuurder is aangehouden en de deelscooter waarop hij reed is in beslag genomen.

Agenten controleerden ook 21 reguliere scooters. Er werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder of met een verlopen rijbewijs, rijden zonder helm en het vasthouden van een telefoon.