FOK! Wat een weer: bewolking

In het noordoosten komen vanmorgen vroeg enkele mistbanken voor, deze zullen overigens snel oplossen. Verder neemt de bewolking van het westen uit toe en is er vooral in de noordelijke helft van het land kans op wat lichte regen of een enkele bui. De laatste buien verlaten aan het begin van de middag het oosten van het land waarna het van het westen uit opklaart. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is zuid tot zuidwest en draait in de loop van de ochtend van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en draait in het westen naar zuidwestelijke richtingen.

In de nacht naar maandag zijn er brede opklaringen en kan er vooral in het noorden opnieuw een enkele mistbank ontstaan. In de kustgebieden is er meer bewolking en kan er een enkele bui voorkomen. Het koelt af naar waardes tussen 8°C in het noorden en 14°C aan zee. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind zwak tot matig.

Maandag overdag ontstaan er steeds meer plaatsen buien, in de middag is daarbij ook een kleine kans op onweer. In de loop van de middag en avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. Tot de middag staat er een overwegend zwakke westenwind, daarna steekt er een matige noordwestenwind op. 's Avonds neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen noord en noordwest. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Het weer boven Schouwen een paar dagen geleden... (Foto: Scherpschutter)
Het weer boven Schouwen een paar dagen geleden... (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.