Vrouw in Tesla ramt bedrijfspand, wonderbaarlijk geen gewonden

In het Gelderse Wijchen was vandaag een wonderlijk tafereel te aanschouwen, een Tesla met een brok stenen dwars door de voorruit. Even daarvoor had de bestuurster met haar Tesla de pui van een vestiging van internetbedrijf Yoast geramd en daarbij was de brok stenen naar beneden gekomen. Wonder boven wonder verlieten de vrouw en haar kind de auto zonder verwondingen.

"Een bizar ongeluk en een wonder dat er niemand gewond is geraakt. Een van onze mensen was binnen aan het werk. Hij hoorde een klap en is meteen gaan kijken. Een Tesla was tegen een pilaar aangereden die een balkon ondersteunt. Ik heb gehoord dat ze zelf uit de auto kon komen. Ook het kind bleef ongedeerd. Een man die op de stoep liep, kon nog net opzij springen", vertelde Michiel Heijmans, mede-eigenaar van Yoast, aan de Gelderlander.

"Ik heb begrepen dat de vrouw een verkeerd pedaal heeft ingetrapt. En zo’n elektrische auto schiet naar voren als je het gaspedaal intrapt", aldus Heijmans.

Volgens Autoblog had de vrouw echter een andere verklaring voor het ongeluk. "De bestuurder had wel een opvallende claim voor het ongeluk: de Model S begon zelf opeens hard te rijden en crashte zo tegen het bedrijfspand", zo schrijft de site.

Wie de foto's ziet, weet dat het een wonder is dat de bestuurster en haar kind na controle door het ambulancepersoneel gewoon naar huis mochten gaan. Wel zonder Tesla.