FOK! Wat een weer: H.E.E.T!!

Hahahaha.

Het gaat heet worden vandaag. Ik had eergisteren een vrije dag, maar ik stond werkelijk verbijsterd van sommige reacties. Die mensen beweerden dat het zo slecht is deze zomer, ik kan je vertellen we hebben één iets te koude maand achter de rug, er viel een gezonde portie regen, maar de zon heeft ook overuren gedraaid. Nu is het wel zo dat het in het binnenland vaker bewolkt was, maar wat blijkt nu: het was in Haarlem zonniger dan in Den Helder en de Kop van Noord-Holland. Dat zie je ook niet vaak. Misschien spreek ik wel voor mijzelf, maar het geklaag van eergisteren op het weerbericht was ook zwaar overdreven. 

Vandaag was er meer bewolking in het noorden, maar in de rest van het land was het zonnig. Het kwik liep uiteen van 22 graden op de Wadden tot 28 in het zuiden. Morgen doen we daar nog een pak bij op. 

Ik ken nu al vaste lezers die bij het lezen hiervan beginnen te janken.   Het is de voorbereiding op een langere periode met warm weer. Niet meteen, want er komt eerst nog een koelere fase tussendoor. Maar alles wijst erop dat we in de loop van de nieuwe week een standvastige en warme periode gaan krijgen. Het nadeel is wel dat er van een leuke onweersbui geen sprake is en daar klaag ik dan weer over. De droogte sluipt er ook weer in de komende tijd. 

De enige kans op wat neerslag is op zaterdag en dan alleen nog voor het oosten. Daar kunnen dan een paar stevige buien vallen. Als de vore echter sneller strekt dan gepland dan ontstaan de buien pas in Duitsland. Die kans bestaat ook nog. 

In ieder geval... vandaag lijkt de warmste dag van deze zomer te worden. Ik denk dat ze op Terschelling een graad of 28 halen, maar in Friesland is de 30 graden ook al mogelijk. In het grootste deel van het land halen we die waarden. In het zuiden kan het zelfs 35 graden worden en dat is veruit de warmste dag van dit jaar. Ook langs de westkust zit een 30 graden er zeker wel in. Wel bestaat er een kans op zeewind waardoor het enkele graden afkoeld. Verder staat er een matige zuidoostenwind.

Zaterdag dus een tijdelijke overgang naar koeler weer die duurt tot begin van de week. Daarna lijkt het weer zomers warm te worden. Enfin, dat zien we dan wel weer.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Mooie opklaringen in Purmerend (Foto: Pukeko)
Mooie Hollandse luchten in Purmerend. Je ziet de inversie. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.