Verstappen: "Misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen"

Aankomend weekend staat de eerste van twee races op het circuit van Silverstone op het programma. Max Verstappen is zich bewust van de wisselende omstandigheden in Engeland en ziet dat als een kans.

Natuurlijk blikte Verstappen ook nog even terug op de veelbewogen race in Hongarije. "Het is goed dat het Aston Martin Red Bull Racing team na de triple header een week vrij heeft, om thuis samen met familie te zijn, vooral na dat beetje extra stress vlak voor de race in Hongarije! Ik heb de video teruggekeken, hoe de monteurs op de grid aan mijn auto werkten en het was geweldig wat ze gepresteerd hebben. Het was gaaf om te zien dat ze allemaal precies wisten hoe ze moesten werken en wat ze moesten doen, zelfs in zo'n onverwachte situatie. Zonder hen zou ik de race niet eens hebben kunnen starten", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Het hele Formule 1-circus strijkt dezer dagen neer in het circuit van Silverstone, een bijzondere baan vindt de Nederlander. "Ik kijk uit naar de volgende triple header en Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden. De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas! De bocht Maggots is ook voluit in de zevende versnelling, wat al geweldig is. Vooral in de kwalificatie omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt. Op Silverstone moet je de juist vleugelafstelling hebben, en voor de langzamere bochten  wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben. Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië",vertelt Verstappen.

"Maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen, want dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden", aldus de Red Bull-coureur.