Bewoners intimideren woningovervallers

Twee bewoners van een huis aan de Kalanderij in Veenendaal zijn zondagmiddag opgeschrikt door twee overvallers. De twee mannen dringen het huis binnen via de achterdeur naar de tuin, die openstaat vanwege het lekkere weer. De politie zoekt getuigen die zondag 26 juli tussen 17.00 uur en 19.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving.

Op de zonnige middag besluiten de bewoners de deur naar de tuin open te zetten. Maar dan komen er ineens twee mannen naar binnen. Een van hen heeft blauwe kleding aan met een camouflageprint. Ze bedreigen de bewoners met een wapen. Deze reageren op de overvallers met veel lawaai, waardoor de verdachten weer snel de benen nemen. Ze vluchten in de richting van de begraafplaats.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die in de omgeving van de Kalanderij iets verdachts hebben gezien. Dit kan zowel voor als na de overval geweest zijn. Bijvoorbeeld mannen in de wijk die zich verdacht gedroegen of de vluchtende verdachten. Woont u in de buurt en heeft u camera’s aan uw woning? Dan kan het zijn dat uw camera de verdachten heeft vastgelegd tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Let daarbij op het volgende signalement:

Verdachte 1
Man, 18-20 jaar oud
Slank postuur
Licht getinte huid
Donkere kleding
Mogelijk met rugzak
Pet

Verdachte 2
Man, 18-20 jaar oud
Slank postuur
Licht getinte huid
Blauwe kleding met camouflageprint/legerprint
Mogelijk met rugzak
Pet

Heeft u informatie over deze overval?
Neem dan contact op met de politie. Als u iets verdachts gezien heeft, camerabeelden heeft of meer weet over wat er gebeurd is, komen we graag met u in contact. Bel 0900-8844. Als u liever anoniem contact opneemt, bel dan 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.