Politie dringend op zoek naar ontsnapte TBS'er in Rotterdam

De politie is dringend op zoek naar de 61-jarige H. E. Hij heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging. H.  is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Op 4 juli is hij overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande. Hij heeft kans gezien te ontsnappen. Sindsdien is een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat hij op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest.

H. is 1.86 m. lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril. 

Als men H. ziet, wordt geadviseerd hem niet zelf te benaderen, maar direct de gratis opsporingslijn 0800-6070 te bellen.