Schoenen kwijt na gewelddadige straatroof

Op het Leeuwardenplein in Almere is woensdag 23 juli rond 00:30 uur een 17-jarige jongen beroofd van zijn schoenen. Hij had via Snapchat een afspraak gemaakt op een schoolpleintje om de dure sportschoenen te verkopen, maar dat liep uit op geweld.

Op de locatie van de verkoopafspraak stond het slachtoffer met een familielid te wachten. Er kwamen twee jongens opdagen. Eén van de twee trok de grijze sneakers aan om ze te passen, maar hij bleek niet van plan om te betalen. Hij begon er mee weg te lopen. Op hetzelfde moment greep de andere jongen de verkoper vast en bedreigde hem met een steekvoorwerp. Ook werd het slachtoffer op zijn hoofd geslagen. Het familielid kreeg hetzelfde te verduren.

Schreeuwen
De daders probeerden nog meer spullen te stelen, maar toen de verkoper om hulp begon te schreeuwen namen de twee de benen. Eén van de daders rende weg in de richting van het centrum of de Staatsliedenwijk.

Signalement
De politie is op zoek naar mensen die meer weten over deze gewelddadige straatroof. Het signalement van de daders is als volgt:

Dader 1 (degene met het steekvoorwerp)
man
normaal postuur
donker gekleurd vest met capuchon
16 - 17 jaar
1.75 m lang
donkere huidskleur

Dader 2 (de koper van de schoenen)
man
normaal postuur
donker gekleurde jas en joggingbroek
16 - 17 jaar
1.70 m lang
getinte huidskleur

Tips
Heeft u iets gezien van de beroving op het Leeuwardenplein? Of heeft u de daders weg zien rennen? Meld u dan bij de politie via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook, via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl