Man geeft 4-jarig meisje knuffel met piemelfoto, 'geen bewijs van opzet'

Wie kent het niet? Je maakt als man van middelbare leeftijd een ouderwetse dickpic, print deze uit, schrijft 'Van je lieve peetoom' en je initialen plus het jaartal 2018 erop, stopt de foto middels een gaatje in een knuffelkonijn dat toevallig in je huis ligt en geeft per ongeluk precies dát knuffelkonijn aan het 4-jarige meisje van een bevriend gezin, die jou toevallig als peetoom zien.

Het zal je natuurlijk nét gebeuren dat het kind opmerkt dat er een gaatje in haar knuffel zit, waarna moeder er eens naar kijkt en de betreffende piemelfoto eruit plukt. Dat is pech, foto weg! Nou ja, en je zit in de problemen, want opvallend genoeg lijkt niemand het verhaal van de 51-jarige man uit Tiel te geloven en denkt men dat mogelijk toch wel van enige opzet sprake is.

Volgens de man lag de knuffel al heel lang in zijn woning en wist hij niet dat de foto van zijn jongeheer erin zat, waarbij hij de tekst op de achterkant niet kon verklaren. Nogmaals: 'Van je lieve peetoom', de initialen van de verdachte én het jaartal 2018. Gelukkig heeft het meisje zelf de foto nooit gezien, als dat wel was gebeurd zou dat schadelijk zijn geweest, benadrukte de officier van justitie.

Tegen de man werd tachtig uur werkstraf geëist, waarvan dertig voorwaardelijk. De officier wil ook dat hij onder toezicht van de reclassering komt en een behandeling ondergaat, terwijl hij ook een contactverbod met het meisje moet krijgen. De man, die begeleid woont en op een sociale werkplaats werkt, moet van zijn raadsman vrijgesproken worden: volgens hem is er geen bewijs van opzet.

De vraag van de dag moge duidelijk zijn: waar zijn jouw dickpics zoal per ongeluk terechtgekomen?