FOK! Wat eten we vandaag? #ťťnpansgerecht

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met een éénpansgerecht! Ook éénpansgerechten komen in vele vormen, smaken en maten voor. Wikipedia: "Een eenpansgerecht is een volledige maaltijd die in één pan wordt bereid en opgediend. De oorsprong is primitief, hetgeen niet wil zeggen dat een eenpansgerecht niet van hoogstaande culinaire kwaliteit kan zijn. Vooral in arme boerengezinnen zullen vaak eenpansgerechten zijn gegeten, waarin diverse voedingsmiddelen door elkaar gekookt of gestoofd werden."

Voorbeelden van eenpansgerechten zijn: Nederlandse stamppotten; Eintopf uit de Duitse keuken; De Japanse sukiyaki; De Spaanse paella; De Surinaamse bruine bonen met rijst (BB met R) en bakkeljauw moksi alesi; De Singaporese kip met rijst in een kleipot; De Zuid-Amerikaanse chili con carne; De Noord-Amerikaanse jambalaya; De Zweedse pyttipanna; De Franse bouillabaisse en ratatouille en de Marokkanse Tajine. 

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de ijsvraag van vandaag: wat is jouw favoriete éénpansgerecht?

Een Marokkaanse tajine (Afbeelding: Pixabay)
Een Marokkaanse tajine (Afbeelding: Pixabay)