Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 29

De wekelijkse update van de start van het blockbusterseizoen: op dit moment is Tenet nog steeds de eerste grote titel, die gepland staat voor 12 augustus, maar die datum wordt steeds onzekerder als de thuismarkt (de Verenigde Staten, dus) nog steeds hun bioscopen niet wil openen. En er gaan al geruchten dat de film wéér wordt uitgesteld. Dus ja, laten we maar eens kijken waar we tot die tijd naartoe kunnen. Deze week zijn onderstaande titels nieuw in de bioscopen en filmhuizen.

The Last Full Measure

The Last Full Measure is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Vietnam-oorlogsheld William H. Pitsenbarger, een medic die meer dan zestig Amerikaanse soldaten redde voordat hij om het leven kwam in een van de bloederigste veldslagen van de Vietnamoorlog. Tweeëndertig jaar later onderzoekt Scott Huffman, een medewerker van het Pentagon, waarom Pitsenbarger nog steeds niet postuum de Medal of Honor heeft gekregen. Hij ontdekt een samenzwering op hoog niveau en moet zijn carrière op het spel zetten om gerechtigheid te vinden voor Pitsenbarger, zijn familie én oorlogskameraden.

Follow Me

De makers van Escape Room zijn terug! In de horrorthriller Follow Me wordt de populaire vlogger Cole (Keegan Allen) door zijn vrienden verrast met een reis naar Rusland. Zijn vlogs staan bekend om de extreme uitdagingen; in Moskou mogen ze één van de meest exclusieve escape rooms ter wereld spelen. Wanneer de grenzen tussen social media en het echte leven vervagen draait het spel niet alleen om ontsnappen, maar ook om overleven…

Duelles

Wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan in de psychologische thriller Duelles.

Picciridda

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen. Picciridda werd door pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema's als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden.

My Hero Academia: Heroes Rising

Get ready to go PLUS ULTRA! In een wereld waar tachtig procent van de mensen speciale Gaven heeft staat de Hero Academia, waar je wordt opgeleid tot beroepsheld. Klas 1-A moet tijdens hun praktijklessen op het eiland Nabu onverwacht een vredelievend dorp beschermen tegen echte schurken. Deku, Bakugo en zijn klasgenoten moeten leren samenwerken en hun individuele dromen van glorie opgeven om deze vijand met ongekende krachten te kunnen weerstaan. Al weten Deku en zijn vrienden niet of ze deze vijandelijke krachten wel aan kunnen, ze hebben geen keuze, want zij zijn de nieuwe generatie helden en de laatste hoop van het eiland.

Der Fall Collini

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini, deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

Lassie

Wanneer Florian en zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen, informeert de chagrijnige hospita hen dat honden niet zijn toegestaan. En al zeker niet die brutale Lassie. Wat nu? Lassie is Florian zijn beste vriend! Vader lost dit op door hun geliefde hond onder te brengen bij zijn werkgever, Graaf Von Sprengel en diens kleindochter Priscilla. Maar door de bemoeienissen van een dief raakt Lassie zoek. Florian en Priscilla zetten samen alles op alles om hem terug te vinden.