Verstappen: "Ben pas 22 jaar, denk dat alles altijd beter kan"

Max Verstappen ziet nog ruimte genoeg om zichzelf te verbeteren. De Red Bull-coureur denkt dat hij zich op alle vlakken nog kan verbeteren, zo vertelde hij bij Sport & Talk van het Oostenrijkse tv-station ServusTV.

"Volgens mij kun je jezelf op alle vlakken blijven verbeteren. Het is nooit perfect. Zowel op als naast de baan. Ook in het leven, ik ben pas 22 jaar. Ik denk dat alles altijd beter kan", aldus Verstappen.

Het is voor de jonge Nederlander geen doel opzich om de jongste wereldkampioen ooit te worden. "Als dat gebeurt, dan gebeurt het. Maar na afgelopen weekend zal dat een stuk moeilijker zijn om te realiseren. Er is nog niets voorbij, maar dan moeten we komend weekend veel punten scoren", zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur blikte uiteraard ook terug op het afgelopen raceweekend. "Het is jammer hoe de race zondag verlopen is. Een uitvalbeurt kan altijd voorkomen, maar met minder races op de kalender, is dat wel erg jammer. We lagen tweede, dat was erg goed, en we waren met een andere strategie onderweg. Als je ziet wat er nog allemaal tijdens de race gebeurde, was er nog veel mogelijk geweest. Maar het is niet anders. Komende week hebben we de volgende race en gaan we het weer zien."

Verstappen was niet ontevreden over de snelheid van zijn Red Bull. "Die was niet slecht, maar die willen we verbeteren. Over een enkele ronde is Mercedes nog te snel voor ons. Tijdens de race reed ik natuurlijk ook op andere, hardere, banden en ging het beter. Voor komend weekend, weer hier in Oostenrijk, willen we nog wat tijd vinden."

De Nederlander is blij dat hij weer kan racen maar hij mist de fans nog wel. "Het is natuurlijk erg jammer dat al die fans er niet bij kunnen zijn. Tijdens een race, zeker in het begin, ben je enorm geconcentreerd en heb je geen tijd om op de fans te letten, maar naarmate de race vordert, kijk je daar wel naar. Het is anders en jammer. Hopelijk zien we ze snel terug op de circuits."