Ajax verkoopt Botman voor miljoenenbedrag aan Lille

Ajax en Lille OSC hebben een akkoord bereikt over een transfer van Sven Botman, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. Volgens de krant ontvangt Ajax een transfersom die tussen de acht en negen miljoen euro ligt voor de verdediger plus een doorverkooppercentage.

Vorige maand wees Ajax een eerste bod van Lille op Botman nog af, maar nu is er alsnog een akkoord bereikt tussen Ajax en Lille. De centrale verdediger zal een contract van vijf jaar ondertekenen bij de Franse club.

Lang hoefde Botman niet na te denken, toen Lille langskwam. "Daley Blind lag heel goed in de markt, maar door de coronacrisis was een vertrek opeens minder reëel. Bij Lille is er nu gewoon meer perspectief dan bij Ajax, waar Blind terecht een heel grote meneer is.", legt zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg uit aan de Telegraaf.

Botman maakte nooit minuten in het eerste van Ajax. Bij Jong Ajax speelde de 20-jarige centrale verdediger 28 keer in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen verhuurde Ajax Botman aan sc Heerenveen, waarvoor hij 26 keer in actie kwam.