Dr Disrespect permanent gebanned van Twitch

Uit het niets is Dr Disrespect gebanned van Twitch. Niet zozeer uit het niets omdat het zo'n net persoon is die nooit wat uithaalt, maar uit het niets omdat er nog geen reden voor de ban gegeven is. Het lijkt ook nog eens te gaan om een zeer ongewone permanente ban, die Twitch niet snel uitdeelt.

Twitch vergoedt abonnees die het afgelopen maand een abonnement hebben afgesloten hun geld. Ook andere partners, zoals Discord, hebben de samenwerking opgezegd. Het internet is druk bezig met wat de reden zou kunnen zijn. Insider 'Slasher' weet in ieder geval te melden dat het niet met een DMCA-takedown te maken heeft.

Sterker nog, Slasher zegt in een Tweet: 'Betrouwbare bronnen hebben me nu al de reden voor zijn ban verteld. Vanwege het belang en gevoeligheid rondom het onderwerp heb ik echter besloten er verder niet op in te gaan. Ik voel me er momenteel niet comfortabel mee.' Dit zorgt dat veel mensen aan het speculeren zijn dat Dr Disrespect zich op seksueel gebied heeft misdragen. De afgelopen dagen zijn er meer mensen in de game-industrie beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ongetwijfeld krijgen we de ware reden nog te horen.