FOK! Wat een weer: buien

Vanochtend is er vrij veel bewolking en verspreid over het land komen er enkele regenbuien voor. De kans op onweer is aanvankelijk klein. In opklaringen kan het eerst plaatselijk nevelig zijn. Vanmiddag nemen de buien in het westen geleidelijk in activiteit af. In het oosten en noordoosten leeft de buiigheid dan juist sterk op en is er bij buien kans op onweer, hagel en windstoten tot 70 km/uur. In de loop van de avond trekken de meeste buien weg en komen er meer opklaringen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot ca. 26°C in het oosten en zuidoosten. De zwakke tot matige zuidenwind wordt zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden later vrij krachtig en aan zee mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en tegen het einde van de nacht kan er langs de westkust een bui voorkomen. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig en de minimum temperatuur ligt rond 15°C

Zondag laat de zon zich regelmatig zien maar is komen er ook nog enkele buien voor. De middagtemperatuur blijft landinwaarts steken bij 22°C, in de kustprovincies bij 19°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

2 verliefde zwanen (Foto: Klapmongeaul)
2 verliefde zwanen (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.