FOK!kers doneren aan Zwarte Piet, streefbedrag gehaald

De gemeente Rotterdam zit in haar maag met een inzamelingsactie voor Zwarte Piet in Hoek van Holland. Omdat subsidie voor een intocht met Zwarte Piet op de tocht staat, zamelen inwoners in de Hoek zelf geld in. Wethouder Wijbenga vreest een ‘verharding’ in het gevoelige debat. "Dit is niet het gewenste scenario."

Maar daar denken de FOK!kers uiteraard anders over!!

FOK!ker Voetbalmanager2 bracht het nieuws van de inzamelingsactie in het NWS-forum en al gauw deden meerdere FOK!kers een duit in het zakje. Een klein bedrag was voldoende, ook voor Zwarte Piet-criticus 'Wollah'. Toch doneerde deze kindervriend vijf euro.

Akwasi was de volgende, met als onderschrift "Goed idee swa". De teller begon na het openen van dit topic flink op te lopen. Airfryer ('ik vind dit helemaal mooi') en Sylvana Siemons ('o.v.v. campagnekosten') stortten beiden gul.

'Pia Dijkstra' had geld uitgespaard aangezien 'de safraan in de aanbieding was terwijl dat normaalgesproken erg duur is' en al dat geld komt ten goede aan de spaaractie. Dries Boussatta vindt de hele actie 'allemachtig pragtig 88' en zelfs Duwertje Blok gunt de organisatoren 'een ouderwets feest!'.

Speciale aandacht voor FOK!-favoriet Braddie, die uiteraard een geheel onnodig epistel neerpende: "Zwarte piet racistisch? Het is de enige dag in het jaar dat ik geen hekel aan zwarten heb, willen ze dat ook nog afpakken? Wie is dan de racist? Sorry voor het lage bedrag, ik zou liever 450 euro doneren, dat zou fantastisch zijn!"

Willen jullie ook doneren? Ga dan snel naar de donatiepagina en misschien zie je zo Erik van Muiswinkel storten! 

Prachtige actie van de FOK!kers in NWS, de teller staat op moment van schrijven op ruim 4000 euro. Bijna 70 procent van het benodigde bedrag.

Update 22:40:
Inmiddels is, 24 uur later na het publiceren van het originele artikel en 28 uur na start van de NWS-actie, de teller de 6000 euro gepasseerd en lijkt het erop dat deelgemeente Hoek van Holland dan toch de Zwarte Pieten gaat krijgen die het verdient! 

Doneeractie.nl