FOK! Wat een weer: heet en later kans op onweer

Gegroet!

Dat was weer een warme dag gisteren. De maxima lagen tussen de 26 en 31 graden. Er was veel zon, maar er ontstonden ook wat stapelwolkjes. Die waren onschuldig van aard. Morgen zouden die wel eens wat minder lief kunnen worden...

Het was een plaknacht met minima tussen de 17 en 20 graden.

Vandaag gaat er wat veranderen. De luchtvochtigheid neemt verder toe en de stapelwolken worden groter. Dit komt ook op nadering van koelere lucht die ons zaterdag overdag pas gaat bereiken. 

In de middag neemt dan de kans op een ferme onweersbui toe. Als eerste in het zuiden. Het is nog even de vraag hoever die buien komen, mogelijk tot aan het midden. In de avond volgt er dan een uitgebreider buiengebied en die trekt dan wel van zuidwest naar noordoost over ons land. In alle gevallen kunnen dat zware buien worden met alles erop en eraan. Hagel, windstoten en veel regen. Misschien valt er her en der wel zo'n 40 mm. Voor details is het nog wat vroeg. Ik hou het in de gaten.

Verder is het morgen benauwd warm met maxima tussen de 27 en 32 graden. Het zal niet echt aangenaam zijn denk ik. Wind is er ook nauwelijks en die draait in de loop van de dag naar zuidwest.

Zaterdag is het koeler, maar nog wel warm. Er kunnen verspreid over het land een aantal fikse onweersbuien vallen. De maxima dan liggen tussen de 23 en 27 graden.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

De Overijsselse Vecht (Foto: FOK!)
De Overijsselse Vecht. Prachtige foto. (Foto:FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.