FOK! Wat een weer: hittegolf gaan we niet halen!

Hallo!  

Ja, een hittegolf zit er nét niet in deze dagen. We hebben echter juli en augustus nog, dus nog niets is verloren. Regionaal gaat het echter wel lukken. In het zuiden werd het vandaag al 31 graden en morgen en overmorgen lukt dat ook daar. In De Bilt bleef het kwik steken op 29,4 graden en dat is dus geen tropische dag. De komende dagen lukt dat waarschijnlijk wel, echter op zaterdag is er een kans dat de temperatuur onder de 25 graden blijft. Dan hebben we dus landelijk gezien geen hittegolf.

Het was dus zonovergoten gisteren en er was vrijwel geen bewolking. Waar wel bewolking aanwezig is, dat is in het noorden van Spanje en Portugal, want daar hangen momenteel een paar joekels van onweersbuien rond. Ook buienactiviteiten in het oosten van Europa en het is daar al erg nat geweest de laatste dagen.

Hier niets van dat alles. Ook vandaag schijnt de zon weer volop en wordt het dus op veel plaatsen tussen de 25 en 31 graden. Wel kunnen er wat stapelwolkjes ontstaan, maar tot een bui groeien die zeker niet uit. De wind is oostelijk en neemt later in het Waddengebied toe tot vrij krachtig.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

De Overijsselse Vecht (Foto: FOK!)
De Overijsselse Vecht. Prachtige foto. (Foto:FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.