FBI: 'strop' in NASCAR-garage is misverstand

Even leek het erop dat de Amerikaanse NASCAR-coureur Darrell 'Bubba' Wallace zondag rondom de wederom spectaculaire Geico 500 op de Talladega Superspeedway bedreigd werd. Er zou een strop gevonden zijn in zijn garage, en gezien zijn betrokkenheid bij het verbieden van de Confederate-vlag en het niet als uiterst tolerant bekend staan van de staat Alabama was een racistisch dreigement niet bepaald ondenkbaar.

De FBI werd erbij gehaald, maar die hebben inmiddels de conclusie getrokken dat een en ander gelukkig berust op een misverstand. Het ging niet om een strop, maar om een losgeraakt stuk touw dat in de garage gebruikt wordt. Vorig jaar was dat in diezelfde garage ook al aanwezig, zo bleek uit videobeelden, terwijl meer dan een week voor de race niemand kon weten dat Wallace die garage toebedeeld zou krijgen.

Overigens valt Wallace zelf hooguit te verwijten dat hij niet even wat meer op onderzoek uit is gegaan, alvorens zich uit te spreken over de situatie. Hij kreeg namelijk van een teamlid te horen dat er een strop in de garage gevonden was, waarna men tot de niet geheel vreemde, maar uiteindelijk gelukkig onjuiste conclusie kwam. Positief is dan weer wel dat de gehele NASCAR-grid voor de race samenkwam ter ondersteuning van Wallace, wat sowieso een mooi moment opleverde.

Op social media zijn de reacties allemaal niet zo verrassend: een groot deel steunt Wallace, een ander deel komt niet verder dan uitspraken als "Je kunt niet eens rijden!", voorbijgaand aan het feit dat een dikke twintig coureurs achter hem staan in de ranglijst, en het eveneens onjuiste "Je bedriegt de boel!", waar men zelfs de daadwerkelijke leugenaar Jussie Smollett bij weet te trekken.

Tussen 1986 en 2012 reed Mike Skinner bijna driehonderd races in de NASCAR Cup Series, zijn zoon Dustin Skinner kwam rond het hele Wallace-gebeuren niet echt lekker in het nieuws. "Ik juich voor degene die de strop in de garage heeft gelegd. Ze hadden hem aan Wallace moeten binden en hem rond moeten rijden!", aldus Skinner, goed voor welgeteld één deelname aan een race op het derde niveau. Papa Mike liet al weten een beetje boos te zijn op Dustin en diens verwijzing naar een weinig gezellige nigger drag.

Wallace reageert