Derksen vond VI een kutshow: "Goed nadenken of ik hier mee doorga"

De uitzending van Veronica Inside van gisteravond werd enorm goed bekeken naar Johan Derksen vond het vooral een kutshow. De voetbalanalist twijfelt of hij nog wel door wil gaan met Veronica Inside.

"Ik ga er eens goed over nadenken of ik hier mee doorga. Het was een enorme kutshow gisteravond. De eindredacteur en presentator wilden er een thema-avond van maken, maar daar was ik het totaal niet mee eens. Wij hadden onze eigen uitzending moeten maken", aldus Derksen, zo lezen we op de site van het Algemeen Dagblad.

"Ik weet dat ik niet zo gemakkelijk kan opstappen met een contract, maar als je John de Mol duidelijk maakt dat je niet meer gemotiveerd bent dan zegt hij: blijf maar lekker in Drenthe. Langzamerhand wordt het na 22 jaar hetzelfde kunstje. Een herhaling van zetten. Dat begint me de strot uit te hangen", zo legt De Snor uit.

Derksen onthulde dat het VI-trio een aanbieding op zak had voor een nieuw programma. "We hebben van Talpa een prachtige aanbieding gekregen om iets anders te gaan doen. Dat kwam voor mij als een geschenk uit de hemel, maar René en Wilfred zagen dat niet zitten", onthulde de oud-voetballer. "Ik weet niet of ik wel verder wil. Moet ik dan alleen doorgaan voor het geld? Ik ga er in ieder geval nooit meer zitten als er zulke fratsen uitgehaald worden."

Waarom hij het een kutshow vond legde Derksen onomwonden uit. "Ik ben van de tafel naar de auto gelopen en heb alleen gezegd: het was een geweldige kutuitzending. Ik was er heel ontevreden over. Ik had veel willen zeggen, want dat had alles en iedereen via de media ook over mij gedaan. Ik was toch het lijdend voorwerp, maar het werd een heel andere uitzending. Een thema-avond over racisme. Met iemand die alleen maar het Marokkanenprobleem wilde bespreken (Boussatta), met een bijzonder correcte en vriendelijke advocate (Harlequin) die op een andere golflengte zat en met een presentator (Genee) die het hele jaar er alles aan doet om ons gekke dingen te laten zeggen en ons nu kwalijk nam dat we gekke dingen zeiden. Dat is Gijp het met me eens."

"Wilfred had een missie. Hij heeft, geloof ik, iedereen, met een bruin kleurtje gebeld om aan te schuiven. Zelfs Humberto Tan! Wat moet die bij ons? De enige die ik er wel bij wilde, was die jongen van de KNVB die gaat over discriminatie (Houssin Bezzai, red.), maar die, begreep ik, kreeg geen toestemming van de KNVB. Ik vond het een grote circusvoorstelling waarmee we onze doelgroep absoluut geen plezier hebben gedaan", zo vulde Derksen aan.