Veronica over Derksen: 'Uitspraken zijn voor zijn rekening'

De uitspraken van Johan Derksen waarmee hij afgelopen week in het programma Veronica Inside veel stof deed opwaaien, zijn de volledige verantwoordelijkheid van Derksen en niet die van zender Veronica. Dit laat een woordvoerder van Veronica weten aan Nu.nl.

In de bewuste uitzending van 15 juni werd tijd besteed aan de Black Lives Matter-protesten. Derksen: "Ik heb er alle respect voor als mensen protesteren, maar ik zie eigenlijk alleen maar schreeuwende gekkies op tv die de ruimte krijgen. (...) Als ik het allemaal moet geloven, hebben ze enorm veel pijn gehad. Maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat het zo erg is als ze zeggen." Daarna reageert Derksen op de acties van rapper Akwasi, die op de Dam in Amsterdam tijdens de demonstraties van zich liet horen.

"De uitspraken zijn voor de rekening van de mensen aan tafel", zo laat de woordvoerder weten. "Veronica is voor vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen." Veronica gaat Derksen niet aanspreken op de uitspraken die hij afgelopen maandag in het programma liet horen.