Bayern boekt minime zege op Werder en pakt achtste landstitel op rij

Bayern München heeft dinsdagavond de achtste landstitel op rij binnengehaald. Een knap doelpunt van Robert Lewandowski was voldoende om Werder Bremen opzij te zetten. Het werd 0-1. 

Bayern kende nog zo'n moeizame start van dit seizoen en stond in december zelfs even zevende. De ploeg had zelfs zeven punten achterstand op de koploper van destijds, Borussia Mönchengladbach. Onder Hansi Flick kwam de machine echter weer op gang en begon het te lopen. Ook dit seizoen is Bayern München de beste.

Bayern was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en Kingsley Coman kreeg de eerste mogelijkheden om de score te openen. Waar de Fransman faalde, sloeg Lewandowski kort voor rust wel toe. De topscorer van de Bundesliga controleerde een fraaie pass van Jérôme Boateng en maakte zijn 31ste competitiegoal van dit seizoen, een persoonlijk record.

Door de minimale achterstand mocht Werder, met Davy Klaassen tot zeven minuten voor tijd binnen de lijnen, blijven hopen op een punt. Neuer werd echter niet aan het werk gezet. Bayern bleef zonder overtuigend te spelen de bovenliggende partij en ging rustig en gecontroleerd op zoek naar een volgend doelpunt. Dat leek het te vinden toen Lewandowski de bal achter zijn standbeen binnen tikte, maar de vlag ging omhoog voor aangever Thomas Müller, die buitenspel bleek te staan.

Elf minuten voor tijd werd Alphonso Davies van het veld gestuurd. De linksback van Bayern blokkeerde een tegenstander en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Bayern het een klein kwartier het met z'n tienen moest zien te rooien. Ook dat bleek echter geen probleem, om de laatste drie punten die nodig waren om het kampioenschap binnen te halen, te pakken. 

Het is alweer het dertigste kampioenschap uit de clubhistorie voor Bayern München. Werder heeft nu juist nog maar twee duels de tijd om bij de onderste twee ploegen op de ranglijst weg te komen en daarmee directe degradatie te voorkomen. Klaassen en Co. spelen nog tegen FSV Mainz 05 en 1. FC Köln.