FOK! Wat een weer: mogelijk (onweers)buien

In het noorden en oosten is er vrij veel bewolking en valt eerst nog plaatselijk regen. Elders is het zonnig, maar er vormen zich stapelwolken. In het zuidwesten en later zuiden ontwikkelen zich in de loop van de middag en avond flinke regen- en onweersbuien. Lokaal kan er opnieuw veel regen in korte tijd vallen met wateroverlast tot gevolg. Ook kan lokaal hagel voorkomen. In de avond valt vooral in midden plaatselijk buiige regen. De maxima liggen rond 23°C. De wind is overwegend zwak, in het noorden en midden uit noordoostelijke, in het zuiden uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en valt vooral in de noordelijke helft nog buiige regen. Later in de nacht komen er in het zuiden opklaringen en daar ontstaan enkele mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. In het noorden is de wind noordoost en meestal zwak. In het zuiden is de wind zuidwest en zwak

Donderdagochtend trekt de bewolking en de regen noordwaarts en breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon door. In de middag zijn er weer stapelwolken en in het zuidwesten kan een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 23°C. De wind wordt geleidelijk overal zuidwest en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Met de groeten uit Tijnje (Dat ligt in Friesland) (Foto: spylacopa_68)
Met de groeten uit Tijnje (Dat ligt in Friesland) (Foto: spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.